Početna Web rešenja SEO (Search Engine Optimization)

Trebaju Vam usluge web dizajna ili programiranja?

Potreban vam je web sajt, web dizajn, usluge internet programiranja ili sl. u Novom Sadu ili Srbiji? Popunite online formular gde ćete ostaviti potrebne podatke, a mi ćemo Vam na osnovu njih pripremiti i poslati okvirnu ponudu za izradu Vaše internet prezentacije.

Web konsalting

Treba Vam web sajt, a niste dovoljno upućeni? Kontaktirajte nas, zakažite sastanak i konsultujte se sa nama potpuno besplatno.

SEO (Search Engine Optimization) :: Optimizacija sajta za pretraživače (Google, Bing,...)

GOLUSHIN agencija za poslovni softver u okviru svoje ponude za izradu web rešenja pruža i SEO usluge - optimizacije stranice za sajtove pretraživače (Google, Bing, ASK, Yahoo,...).

Što je SEO optimizacija web sajta za pretraživače?

SEO Srbija

Search Engine Optimization (skraćeno: SEO) ili optimizacija web stranica za pretraživače je deo internet marketinga koji se bavi pozicioniranjem web sajta po ključnim rečima koje najviše odgovaraju sadržaju sajta. Cilj optimizacije je povećanje ciljane posećenosti web stranica sa pretraživača čime se povećava broj poseta, a samim tim i efikasnost sajta.

Različita istraživanja su pokazala da skoro 90% svih posetilaca prosečnih web sajtova upravo dolazi sa sajtova za pretragu (Google, Bing, Yahoo, Pogodak,...) i da najčešće ne ide dalje od prve tri stranice rezultata pretrage. Ovi sajtovi za pretragu su najkvalitetniji i najčešći izvor ciljane posećenosti sajta na internetu, a ciljana posećenost je ključ uspeha svake web stranice. Ako uzmete u obzir da broj ljudi različitih profila i starosti koji posećuju internet sajtove raste iz dana u dan videćete koliko je značajno da se sajt pojavi na što višem mestu pretrage.

Koliko je vremena potrebno za SEO?

Optimizacija i pozicioniranje za pretraživače je proces koji se odvija od 6 do 12 meseci za maksimalne rezultate. Na rejting stranice utiče veoma mnogo faktora koji se iz meseca u mesec menjaju kako se menja i algoritam za pretraživanje, recimo Google-a. SEO zavisi npr. od: starosti domena, kvaliteta izrade sajta, kvaliteta sadržaja, načina rasporeda sadržaja, marketinške kampanje samog sajta, broja poseta,... Rezultati SEO optimizacije stranice će se videti već posle 2-3 nedelje, ali maksimalni rezultati se mogu postići najranije za 6 meseci.

Kako se radi SEO?

Optimizacija sajta je proces u kojem podjednako učestvuju vlasnik web stranice (razne vrste marketinga, propagiranja stranice) i programer/dizajner sajta (optimalno uređivanje sajta za što bolju poziciji na, recimo, Google-u). SEO sajta prolazi kroz više faza:

SEO optimizacija Novi Sad Srbija
  • Određivanje ciljne grupe posetilaca sajta (muškarci, žene, ljubitelji sporta, mode, poslovni korisnici, stariji, mlađi,...)
  • Određivanje lokacije ciljne grupe (Novi Sad, Srbija, Bivše YU republike, ceo svet,...)
  • Prikupljanje ključnih reči za SEO (npr. web dizajn, design, Novi Sad, Srbija, SEO, programiranje,...) koje će kasnije dizajner da primeni
  • Na osnovu ciljnih ključnih reči i konkurencije procenimo vreme koje je potrebno za postizanja rezultata pomoću SEO
  • Nakon izrade sajta dajemo Vam savete oko daljeg potrebnog marketinga, koji će isto tako, ako ne i više uticati na rang stranice